زندگي

علمي

17- مشاغل خانگي (شيريني پزي)

شيريني پزي

 شيريني پزي نوعي از فرآورده هاي غذايي است كه در تمام جوامع متقاضيان فراواني دارد؛ به همين دليل مردم هر كشوري متناسب با ذائقه، امكانات اقتصادي و فرهنگ خود، شيريني هاي متنوعي را تهيه و مصرف مي كنند.

 شرح شغل:

شريني پزي عبارتست از تهيه انواع شيريني هاي تر، خشك، كيك، بيسكويت، شكلات و...؛ آنچه در اين كار حائز اهميت مي باشد رعايت نظافت و بهداشت مي باشد. به همين دليل مواد غذايي بايد بهداشتي، و ظروف و دست هاي شخصي كه به شيريني پزي مبادرت مي كند بايد كاملاً تميز باشد؛ از طرفي ديگر بايد شيريني ها را جهت جلوگيري از فاسد شدن در يخچال نگهداري كنند. به طور مثال مواد و طرز تهيه نان پنجره عبارتست از: آرد سفيد گندم، نشاسته، شير، تخم مرغ، پودر قند، وانيل و روغن مايع. جهت تهيه آن، ابتدا بايد نشاسته و شير را مخلوط كرده و آن قدر با همزن برقي هم زده شود تا به صورت مايه يكدست در بيايد؛ سپس آرد سفيد كم كم اضافه شده و مخلوط گردد و وانيل نيز به آن افزوده شود. در مرحله بعد زرده هاي تخم مرغ به مواد اضافه شود. بعد از تهيه مواد اوليه، بايد مقداري روغن مايع در ماهي تاوه ريخته و قالب مخصوص را در روغن قرار داده تا كاملاً داغ شود سپس قالب را در مواد قرار داده و سريع به داخل روغن فرو كرده تا مواد از قالب جدا شود بعد از طلايي شدن مواد، آن را از روغن جدا نموده و در ظرفي جدا گذاشته و پودر قند به روي آن پاشيده شود.

مقدمات و الزمات مورد نياز جهت راه اندازي شغل:

گذراندن دوره آموزشي به مدت 3 ماه (110 ساعت) و تهيه ابزار و وسايل لازم مانند فرگاز، همزن برقي، قالب هاي مخصوص شيريني، آرد، نشاسته، شكر، شير، تخم مرغ، روغن، كاكائو، هل، وانيل، كنجد، كشمش، گردو، ‌پودر نارگيل، پودر پسته، خامه، ژلاتين، و...

 ويژگي هاي متصدي شغل:

گذراندن دوره آموزشي به مدت 3 ماه و داشتن علاقه و رعايت كردن نظافت و بهداشت.

نيازمندي هاي آموزشي شغل:

1- آشنايي مقدماتي با انواع وسايل شيريني پزي به صورت شفاهي به مدت 2 ساعت،

2- طرز تهيه انواع شيريني ها و كيك ها به طور صحيح (به نحوي كه مواد غذايي آنها از بين نرود) به صورت عملي به مدت 80 ساعت،

3- نحوه رعايت كردن بهداشت جهت تهيه هر يك از شيريني ها به صورت عملي و به مدت 3 ساعت،

4- نحوه تزئين هر يك از شيريني ها، كيك ها جهت زيباتر شدن و جذب مشتري به صورت عملي و به مدت 10 ساعت،

5- نحوه بسته بندي كردن شيريني ها در ظروف يكبار مصرف (به صورت مشتري پسند) به صورت عملي و به مدت 10 ساعت.

 بررسي قابليت افزايش ظرفيت شغلي (در مورد مشاغل موجود):

از آنجا كه در مراسم گوناگون (مانند اعياد، جشن هاي عروسي، تولد، زيارت و حتي عزاداري ها) از انواع شيريني ها، بيسكويت ها و كلوچه هاي محلي استفاده مي شود لذا در هر زماني متقاضيان بسياري خواهد داشت و مي توان اين شغل را تا چندين برابر افزايش داده و به تهيه شيريني هاي خانگي اقدام نمود. بنابراين پيش بيني مي شود تعداد 50 كارگاه با ظرفيت 250 نفر راه اندازي شود (هر كارگاه 5 نفر).

 برآورد تعداد فرصت هاي شغلي جديد:

همه مي دانيم كه در جامعه ما از يك سو مصرف شيريني هاي فرنگي مرسوم شده  (مانند شيريني ناپلئوني، دانماركي، انواع شيريني هاي خشك، شكلات ها، كيك ها و ...) و از سوي ديگر شيريني هاي محلي، جاي خود را در فرهنگ مان حفظ كرده است. بنابراين تهيه انواع شيريني ها (فرنگي و محلي) در هر زمان و مكاني، متقاضيان بسياري خواهد داشت.

 برآورد هزينه راه اندازي شغل:

رديف

امكانات مورد نياز

سرمايه ثابت

سرمايه در گردش

قيمت (ريال)

1

فر، همزن برقي، قالبهاي مخصوص شيريني پزي

*

 

000/000/5

2

آرد ، نشاسته ، شكر ، كاكائو ، كنجد ، كشمش ، گردو ، پسته ، خامه

 

*

000/000/1

3

كرايه مكاني به مساحت 24 متر

*

 

000/000/25

4

مزد افراد ( هر نفر 000/500 ريال ماهانه )

 

*

000/000/30

5

هزينه هاي پيش بيني نشده « تورم ساليانه »

 

*

000/000/1

 

 

جمع (برآورد هزينه در سال ۱۳۸۲)

000/000/62

 برآورد مدت زمان لازم جهت راه اندازي شغل:

گذراندن دوره آموزشي به مدت 3 ماه و تهيه وسايل شيريني پزي به مدت حداكثر يك هفته.

نتايج حاصل از راه اندازي شغل:

1- نتايج اقتصادي شامل بهبود وضع اقتصادي خانواده و محل ايجاد درآمد، و كاهش بيكاري،

2- نتايج فرهنگي شامل بهبود و ارتقاء سطح فرهنگي (در صورت تهيه شيريني هاي محلي)

مراجع ذيربط در رابطه با راه اندازي شغل و نقش هر يك:

1- آموزشگاه هاي خصوصي جهت آموزش،

2- سازمان فني و حرفه اي جهت ارائه مدرك،

3- مراكز تجاري جهت خريد و فروش وسايل اوليه و شيريني هاي خانگي از تهيه كنندگان به مشتريان،

4- صدا و سيما و روزنامه ها جهت تبليغ.

+ نوشته شده در  یکشنبه 1389/11/10ساعت 15:23  توسط ژيلا عليپوريان  |